Voor en door bewoners!

Actueel

Nieuwbouw Beerzerveld

Beerzerveld

Presentatie stedenbouwkundig plan nieuwbouw Beerzerveld
Op 15 november was de presentatie van het stedenbouwkundig plan nieuwbouw Beerzerveld.
Namens plaatselijk belang Mariënberg Beerzerveld heet Arjan Bolks iedereen van harte welkom en geeft een toelichting op het proces hoe dit plan tot ontwikkeling is gekomen.
Als plaatselijk belang zijn wij het afgelopen half jaar veel in gesprek geweest met de gemeente Ommen en samen heeft dit uiteindelijk geresulteerd in een werkgroep nieuwbouw Beerzerveld.
Deze werkgroep bestaat uit de gemeente Ommen, stedenbouwkundig ontwerper, 4 inwoners uit Beerzerveld en plaatselijk belang.
In 3 sessies heeft de werkgroep toegewerkt naar een stedenbouwkundig plan op basis waarvan de gemeente Ommen een beslissing kan nemen om een bedrag voor exploitatie beschikbaar te stellen, zodat dit proces definitief gestart kan worden.
Namens de gemeente Ommen heeft Ilse Ramaker het e.e.a. uitgelegd over de kaders & randvoorwaarden die gelden voor dit nieuwbouw plan.
Ilse is verder ingegaan op wat de eisen zijn vanuit het woningbouwprogramma en andere onderwerpen die nog moeten worden uitgewerkt voor dit plan.
Te denken valt dan aan bijvoorbeeld verkeersregulatie, duurzaamheid, financiën etc.
Vervolgens heeft stedenbouwkundige Arnold van bureau SAB ons alles verteld over het stedenbouwkundig plan en welke eisen hier allemaal voor gelden.
Na de presentatie was er de mogelijkheid om bij de verschillende panelen met de aanwezige partijen in gesprek te gaan. Dit werd dan ook volop gedaan door de aanwezigen en de algemene indruk was dat iedereen enthousiast is over het gevolgde proces en het gepresenteerde stedenbouwkundig plan. 

Voor een foto impressie klik hier

Terug naar het nieuwsoverzicht