Voor en door bewoners!

Actueel

'Bericht gemeente Hardenberg inzake bladhekken'

Hardenberg

Zoals bekend plaatst de gemeente Hardenberg elk jaar bladhekken. Enige jaren geleden zijn bezuinigingen doorgevoerd en is het aantal bladhekken gereduceerd.
De gemeenteraad heeft onlangs besloten om het mogelijk te maken om het aantal bladhekken van voor de bezuinigingen weer te plaatsen. Daarvoor zullen dezelfde locaties als voorheen worden gebruikt. Naast deze locaties zullen geen aanvullende locaties worden aangewezen.

Vanaf vrijdag 20 oktober a.s. kan het blad afkomstig van gemeentelijke bomen in het bladhek worden gedeponeerd. Het gaat dus uitsluitend om blad afkomstig van gemeentelijke bomen, het storten van tuinafval en ander (groen) afval of blad verpakt in plastic (vuilnis) zakken in de bladhekken is niet toegestaan. Dit met het oog op het gescheiden aanbieden van het blad bij een verwerkingsbedrijf.
De bladhekken worden één tot twee keer per week door team Buitendienst van de gemeente Hardenberg leeggehaald. De plaatsing van bladhekken betekent dat verzameld blad dat buiten de bladhekken wordt gestort op grasvelden of in bermen, niet meer door de gemeente wordt opgehaald. Ook is het belangrijk  dat, als de bladhekken vol zijn, er geen blad naast de bladhekken gestort wordt omdat dit het legen van de bladhekken bemoeilijkt. Ook is de kans groot dat het blad dan weer in uw eigen of andermans tuin waait.
De bladhekken blijven uiterlijk tot week 51 staan.
Wilt u weten waar een bladhek bij u in de buurt staat?
Kijk dan op 
https://www.hardenberg.nl/bladafval 
Daar vindt u de complete lijst.
Voor vragen, klachten of opmerkingen kunt u overdag tot 17.00 uur terecht bij  de Publieksdienst, telefoon 14 0523.

Terug naar het nieuwsoverzicht