Voor en door bewoners!

Actueel

Tijdelijke routewijziging Buurtbus Beerzerveld

De Buurtbus Lijn 597

De buurtbus, lijn 597, houdt de dorpen Beerzerveld-Mariënberg-Beerze nog enigszins mobiel. De lijn die start in Beerzerveld is momenteel het enige openbaar vervoer in deze regio. Ieder uur, van maandag t/m zaterdag, vervoert de buurtbus al ruim tientallen jaren haar passagiers.
De ene keer gaat de route via (oud)Bergentheim en Brucht naar Hardenberg, de andere keer langs Diffelen en Rheeze met als eindbestemming stad Hardenberg.

Bij de laatstgenoemde route verandert tijdelijk het één en ander vanaf 20 maart wegens werkzaamheden aan de Rheezerweg, die tot eind mei 2023 hierdoor afgesloten zal zijn voor doorgaand verkeer. Voor de buurtbus, komend uit Beerzerveld/Mariënberg, is Clara Feyoena Heem de laatste normale halte.

De volgende haltes, te weten: Meteorlaan en Rheerzerweg, vervallen tijdelijk vanwege de afsluiting. Buurtbus Beerzerveld rijdt dan vervolgens om via Frits de Zwerverlaan, Scholtensdijk om zo via de stoplichten bij het kruispunt, waaronder installatiebureau Welink is gevestigd, rechts af te slaan om vervolgens bij de eerste stoplichten weer links de Europaweg naar het centrum van Hardenberg in te rijden. Als de bus vanuit Hardenberg richting Rheeze/Diffelen toert zal men de omgekeerde, tijdelijke, omleidingsweg volgen. Aangezien er op de gewijzigde route geen halteplaatsen zijn, verzoeken wij u vriendelijk om de chauffeur van dienst, door middel van zwaaien of een hand op te steken, duidelijk te maken dat u wilt instappen. Voor meer informatie kunt u tevens terecht op de website van Buurtbus Beerzerveld, lijn 597. Voor meer informatie kijk op www.buurtbusbeerzerveld.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht